Yrittäjäopiskelija Katariina Räisänen Joenvarren Seurahuoneella

Joenvarren Seurahuone tarjoaa tilat tradenomiopiskelija Katariina Räisäsen opintoprojektiin.  Projekti on osa opiskelijavetoisesti toimivan osuuskunnan toimintaa. (Kiuruvesi-lehti 17.5.2017)

Ei ole ennenkuulumatonta, että opiskelijat perustavat oikean yrityksen ja työllistävät itsensä sen kautta. Opiskelijavetoisia yrityksiä toimii useissa eri kouluissa. Usein toiminta liitetään osaksi liiketalouden korkeakouluopintoja.

– Tällainen malli on todella mahtava ja toimiva ajatellen pieniä paikkakuntia ja niiden yrityksiä. Kiuruvetisten yrittäjien kannattaa ehdottomasti tutustua toimintaan ja hyödyntää alueen opiskelijoita enemmän. Tässä olisi mahdollisuus myös lähikaupunkien korkeakouluille, Joenvarren seurahuoneen yksi omistaja Päivi Harmoinen toteaa.

Pyhäjärveltä kotoisin oleva Katariina Räisänen opiskelee toista vuotta tradenomin tutkintoa Tampereella Pro-Akatemiassa ja on perustanut yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa Osuuskunnan.

– Ensimmäisen vuoden jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja käskettiin perustaa osuuskunta. Meitä oli 19 opiskelijaa ryhmässä, Räisänen kertoo.

Kymmenen päivää myöhemmin ryhmällä oli jo y-tunnukset ja toimiva osuuskunta.

– Projektitoimisto Totalin toimialana on pääosin myynnin- ja markkinoinninedistäminen. Teemme myös promootiotyötä, tapahtumajärjestelyjä sekä some-markkinointia, Räisänen listaa.

Ideana ProAkatemiassa on se, ettei opiskelijoilla ole luentoja tai tenttejä vaan he oppivat perustamansa osuuskunnan kautta.  Räisänen tutustui Joenvarren Seurahuoneen omistajiin jo vuonna 2013, jolloin hän hakeutui heille töihin.

– Olen tehnyt pitopalvelua ja siihen liittyviä töitä ja nähdessäni ilmoituksen hakeuduin töihin tänne seurahuoneelle. Tästä jatkumona toteutan osuuskunnan toimintaan liittyvää projektia täällä Kiuruvedellä, Räisänen kertoo.

Räisänen toteuttaa lapsille ja nuorille suunnatun tapahtuman 8. heinäkuuta, jonne hän toivoo paljon osallistujia.

– Kyseessä on ilmaistapahtuma, jossa esiintyjinä on muun muassa Taikuri Alfrendo. Luvassa on myös musiikkia sekä lasten leikkimieliset olympialaiset.

Räisänen pitää myös kesäkahvilaa Joenvarren seurahuoneella Iskelmäviikon ajan.

– Työllistän tällä tavoin itseni opintojeni aikana. En tarvitse erikseen kesätöitä tai muuta, sillä koen, että näin saan opinnoistani enemmän irti.

Räisänen osallistuu myös muihin osuuskunnan projekteihin.

– Osa on Tampereella ja osa Pyhäjärvi–Kiuruvesi akselilla.

Katariina Räisäsen juuret ovat Kiuruvedellä. Hänen äitinsä Arja-Sisko Räisänen os. Kauhanen on kotoisin Rapakkojoelta. Samoin Katariinan isä on asunut Rapakkojoella ollessaan lapsi.

– Äitini on käynyt koulua Rapakkojoella ja siitä juontaa oma kiinnostukseni tähän rakennukseen ja sen mahdollisuuksiin

Post Author: Joenvarren Seurahuone