Tilat

Vaalealla hirsirakennuksella on pitkä sivistyshistoria Rapakkojoen kansakouluna ja aktiivisen kyläyhteisön kokoontumispaikkana.  Koulurakennus valmistui v. 1908, Aabraham Pietikäinen vastasi rakennustyöstä. Päärakennukseen kuuluva alaluokka valmistui v. 1923, jolloin urakasta vastasi Pekka Kumpulainen. Rapakkojoen koulun toiminta päättyi v. 2010, jonka jälkeen Kiuruveden kaupunki laittoi koulun myytäväksi.

Rapakkojoen Varuskunta Oy osti tilat ja vuoden 2011 aikana koulu remontoitiin juhla- ja kokouspaikaksi. Suunnittelusta vastasi Rakennussuunnittelu Esko Väyrynen Oy ja muutostyön toteuttivat paikalliset kirvesmiehet Markku Kämäräinen ja Pekka Ylönen Kiuruvedeltä. Yläkertaan remontoitiin majoitustilat 10 henkilölle. Aiemmin yläkerrassa on ollut mm. opettajan asunto ja se on myös toiminut luokkatilana.

Tilat sopivat hyvin eri kokoisille ryhmille. Joenvarren valoisaan juhlasaliin Frans Albert mahtuu ruokailemaan 120-130 henkilöä. Juhlasali sai nimensä koulun ensimmäiseltä johtavalta opettajalta Frans Albert Paasikiveltä. Viihtyisä ruokasali ja klubi sohvaryhmineen soveltuvat pienempiin tilaisuuksiin ja illanviettoja varten. Ruokasalissa on pitkä pöytä noutotarjoilua varten. Klubille mahtuu noin 25-30 henkeä. Ikkunoista avautuu kaunis, vehreä maalaismaisema Rapakkojoen kylälle, taustalla pilkahtaa kylän läpi virtaava joki.

Päärakennuksen vieressä on entinen urheilukenttä, jonka nurmikolla voi järjestää erilaisia ulkoiluaktiviteetteja.